Belépés

Tisztelt leendő Pénztártag!

Köszönjük, hogy meghozta döntését és úgy határozott, hogy kitölti az elektronikus belépési nyilatkozatot, így a MOK Önkéntes Kegyeleti Önsegélyező Pénztárnak tagja kíván lenni.

A belépési portál kifejlesztésénél az a cél vezérelt bennünket, hogy a lehető legegyszerűbben, idő- és helybeli kötöttség nélkül lehessen elvégezni a belépéssel kapcsolatos adminisztrációt.

Az alábbiakban végigvezetjük Önt a belépési dokumentumokon. Amikor befejezi, a program ellenőrzi, hogy minden szükséges rovat kitöltésre került-e, így biztos, hogy hiánypótlásra, további adatok bekérésére, stb. a lehető legritkábban kerül majd sor.

ÚTMUTATÓ A BELÉPÉSI NYILATKOZAT KITÖLTÉSÉHEZ:

Kérjük a Belépési Nyilatkozat kitöltéséhez készítse elő:

 • személyazonosságot igazoló okmányát (személyi, útlevél, jogosítvány, tartózkodási engedély)
 • lakcímkártyáját
 • adószámát
 • bankszámlaszámát – amiről a díjakat utalni fogja.

Kérjük, mielőtt a kitöltést elkezdi, döntse el az alábbiakat:

A honlap és a kapott tájékoztatók alapján milyen szolgáltatási csomagot választ

 • Bronz szolgáltatási csomag – 250 ezer Ft, éves tagsági díj 36 ezer Ft
 • Ezüst szolgáltatási csomag – 500 ezer Ft, éves tagsági díj 54 ezer Ft
 • Gránit szolgáltatási csomag – 750 ezer Ft, éves tagsági díj 72 ezer Ft
 • Senior szolgáltatási csomag – 400 ezer Ft, első éves tagsági díj 420 ezer Ft.

A belépéskor a teljes első éves díj befizetése szükséges. A továbbiakban lehetősége van éves, féléves vagy negyedéves díjfizetést választani.

A pénztári tagsági díj döntő része a közösségi számlára kerül. A külön befizetések, az adójóváírás és egyéb átutalások egyéni számlára kerülnek, amelyek a szolgáltatáskor – ha a szolgáltatásra jogosult hátramaradott nem nyújt be igényt – örökölhetőek. Erre az örökölhető részre Ön jelölhet kedvezményezettet, így ez az összes kikerül a hagyatéki eljárásból és gyorsan hozzáférhetővé válik.

A kedvezményezett jelöléséhez szükség van az ő személyi adataikra (név, születési hely és idő, anyja neve) és a százalékos részesedés   megállapítására. A kedvezményezett-jelölő nyilatkozatot két tanúval alá kell íratni! A kedvezményezett bármikor jelölhető és megváltoztatható.

Amennyiben eldöntötte, Ön rendelkezhet a végtisztesség módjáról is. Ennél a nyilatkozatnál a végtisztesség helyét és módját kell megjelölni, ha rendelkezik sírhellyel, annak az azonosítóját kell megadni és egyéb rendelkezéseket is kiköthet. Ez a Nyilatkozat is a továbbiakban bármikor módosítható.

Ha ezeket a dokumentumokat előkészítette és a fenti kérdésekre eldöntötte a válaszokat, gyorsan és egyszerűen ki tudja tölteni a Belépési Nyilatkozatot.

Személyes adatok:

 • Kérjük a személyazonosságot azonosító dokumentumban szereplő teljes nevet adja meg!
 • Születési név: ha nem változott, az UA – ugyanaz gombra kattintson
 • A dátumoknál az arab számos magyar sorrendet használjuk, az év és a hónap után ponttal (1848.03.15)
 • Bankszámlaszámnál kérjük a háromszor 8 karaktert folyamatosan beírni!

Elérhetőségek:

 • Ha a lakcím és az értesítési cím azonos, az UA – ugyanaz gombra kérjük kattintani.
 • Kérjük olyan e-mail címet adjon meg, amelyet folyamatosan használ. A belépési dokumentumot is az nitt megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni.

Okmányok, nyilatkozatok:

 • Az esetek döntő többségében új belépőkről van szó.
 • Ha a kedvezményezettek számát kijelöli, minden kedvezményezettre egy külön ablak nyílik meg, ahova a kedvezményezett adatait kell értelemszerűen megadni.
 • Ha végtisztességi nyilatkozatot tesz (igen/nem választás), szintén egy külön ablak nyílik meg, amit ki kell tölteni.
 • A személyazonosságot igazoló okmány típusát először ki kell választani, majd a számát és az érvényességét kell beírni.

Kérjük, ismerje meg Adatkezelési tájékoztatónkat, amelyett az alábbi linken talál. Kérjük, jelezze egy klikkeléssel, hogy megismerte az adatkezelési szabályokat.

Amikor mindezeket kitöltötte, kérjük kattintson a Belépési nyilatkozat rögzítése gombra. A rendszer pirossal jelzi, ha valamilyen rovat kimaradt volna. Ezeket kérjük javítani. Ha minden megadott adat értelmezhető, a rendszer másodperceken belül visszaigazolást küld.

Amit a belépéssel kapcsolatban tudni kell:

A belépési nyilatkozat rögzítése után Ön a megadott e-mail címre titkosított dokumentumban kapja meg a személyi adatokat is tartalmazó belépési dokumentációt. Ez maximum 4 oldal lesz, amit kérünk kinyomtatni és figyelmesen elolvasni.

A pénztári belépéskor az első éves teljes választott tagdíjat be kell fizetni. Kérjük a választott tagdíjat legyen szíves elutalni a megadott bankszámlaszámról a MOK Önkéntes Kegyeleti Önsegélyező Pénztár számlájára:

 • Unicredit Bank Hungary 10918001-00000090-97230004

Az e-mailben átküldött belépési dokumentáción szerepel az Ön Tagsági azonosítója. Kérjük ezt a banki átutalásnál a közlemény rovatban feltétlenül tüntesse fel – és a továbbiakban bármilyen levelezésnél, ügyintézésnél is erre a számra kell hivatkozni. A kinyomtatott Belépési Nyilatkozat minden oldalára keltezést (helység, dátum) kell írni és alá kell írni. Amennyiben az egyéni számlájához haláleseti kedvezményezettet jelölt, úgy azt a lapot két tanúval is alá kell íratni.

Az első éves díj átutalása után a kinyomtatott, aláírt – és szükség esetén tanukkal is aláíratott- Belépési Nyilatkozatot kérjük postán küldje be a Pénztár címére (1072 Budapest, Nyár u. 12). A hatályos törvény szerint pénztári tagsága csak az eredeti aláírt Belépési Nyilatkozat beérkezése után jöhet létre.

Amennyiben belépési nylatkozatát papíralapon szeretné kitölteni a nyomtatvány ezen a linken pdf formátumban letölthető.

Amennyiben, kérdése merülne fel, kérem keresse Tanácsadóinkat;

MOK Komplex Pénzügyi Tanácsadó Kft.                  STONEHENGE Bankház Kft. Garajszki Beáta

Cím: 1068. Budapest, Szondi u. 100.

Tel: 36 1 301 0804,                                                         Tel: 36 70 397 4802,

E-mail: mokkomplex@mokkomplex.hu                    E-mail: garajszki.beata@shpartner.hu